2021-01-21 474 瀏覽
食左好多餐外賣,頂唔順放返日假出街食返餐好先。費事諗就去返老地方尖咀Mamaday啦。今次應該係第四次黎尖咀呢間Mamaday食。蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%Mamaday既比蕯一向都好有水準,今次決定試新口味。成個比蕯有六隻虎蝦,都幾爽脆下,加埋大量既蒜蓉,好似食緊中式既蒜蓉蒸虎蝦,幾得意。比薩面加左大量芝士,拉出黎煙煙韌韌咁,好正。仲有小量車厘茄加係面。批底係一貫超薄脆,我特別鍾意佢加左少少薯蓉係批邊,增添香滑口感。呢個比薩的確高質。不過唔鍾意蒜蓉既朋友要留意返,食完個口一陣味。有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵 $128+10%黎過咁多次都未試過呢個有蟹GO又有蟹肉的蟹蟹蟹意大利扁麵。賣相得體,成座山咁。有兩隻堅蟹鉗,四條蟹柳,好多蟹肉碎同蟹籽。扁意粉質感ok,我鍾意再硬d。意粉醬係海鮮醬,加左幾片唔辣既辣椒同葱花。未食已經聞到好香既蟹味,三扒兩撥就俾我地食哂。Mamaday座位舒適,裝修玩味,適合打卡影相。上菜勁快,坐低唔洗半個鐘就食完。今日又試左新野,雖然簡簡單單又一餐,但係都好滿足。

蒜蓉虎蝦比蕯 $136+10%

蒜蓉虎蝦比蕯