2021-02-12 1470 瀏覽
最近牛大人真系hit到不得了😳仲未恢復夜晚堂食,大家都不忘喺晏就搵好西食😆食牛肉放題呢個潮流向來喺香港都好流行,當然到呢家仲興緊啦。牛大人去到呢家已經有5間分店喇,可以話系勢不可擋!勁耐冇去旺角😫今次一去番就緊系試吓牛大人🤤午餐有3種價錢,我地揀咗最貴戈款$198,主角有牛五花、安格斯牛板腱同埋澳洲和牛M5牛肩卷,幾樣都好吸引🤤同時都有其他配料如蟹籽墨汁漿同埋干貝墨魚漿,加$30仲有升級海鮮🦞湯底有成8款咁多!仲有特色小食、手工水餃、丸類等等。飲品櫃勁多選擇😱平時好多放題店都有罐裝、盒裝飲品戈啲,呢度最特別嘅系有自家製冷泡茶👍🏼有幾款比食客選擇。拎咗兩支茶,桂花烏龍同埋白桃烏龍,佢啲自家製嘅冷泡茶真系沖得好清新😍濃得黎又吾會話太苦,啱曬我地呢啲架吾中想試吓茶又驚會太濃嘅人。我地叫嘅系鳳梨雞湯底,真系有成隻雞髀喺入面,好足料!鳳梨味就吾系好feel到🙊話咁快就到主角牛肉🐮主要嘅牛肉有3款,頭先都講過有牛五花、安格斯牛板腱同埋澳洲和牛M5牛肩肉。三款嘅口感都吾一樣,牛五花同埋和牛M5牛肩肉都幾似,都系幾軟稔,牛五花嘅脂肪部分較多,所以更軟稔。安格斯牛板腱原來比較結實😳干貝墨魚漿即系墨魚滑🦑

仲有特色小食、手工水餃、丸類等等。

干貝墨魚漿即系墨魚滑🦑好多火鍋店都有墨魚滑同埋蝦滑。墨魚滑熟咗之後口感好爽滑😋真系食到一粒粒墨魚,好爽口。

用手機掃QR code其實仲有啲小食,叫咗份炸甜不辣,對於中意食炸野嘅我黎講系吾系都好食🤣🙊好似有啲蝦肉粒?另外仲有滷肉飯,但數量吾系話特別多,味道都幾好😁
2021-02-07