2020-01-27 110 瀏覽
雖然今日係年三十,但既然友人話想Lunch食西餐就帶左佢去依間係大圍都幾出名既風車Windmill。 去到既時候大概1點鐘唔算多人,一入到去就見到餐廳中間有頂大吊燈,仲有一個bar枱同兩部大電視,夜晚一睇就知係睇波之人既聚腳點。 Lunch既餐單主要係以麵包為主,有普通西餐既漢堡包,亦都有意大利同土耳其既三文治,算係夠特別。午餐可以揀湯或者沙津,成個餐加埋唔洗100蚊,都叫幾經濟。 友人話個日式煎雞扒脆豬睇落幾特別所以決定試下,我就普普通通叫左個比較傳統既煙肉芝士牛肉漢堡,穩穩陣陣。上菜個陣見到友人個脆豬睇落真係幾吸引。個包食落幾脆身同好重牛油味,雞扒個照燒醬甜甜地都唔錯,整體黎講算Okay。而我個牛肉漢堡都叫幾Juicy。另外值得一提既係佢d薯角好好食好大舊,依個其實都係我最滿意既地方😂飲品我地揀左熱咖啡同水果茶。水果茶真係唔錯,酸酸甜甜幾好入口,值得一試。 跟住我地仲叫左侍應哥哥拎個晚餐既餐牌黎睇下,睇落選擇都幾多,又有黑毛豬火腿、腸拼盤等等,平時除左可以黎閒閒地食個普通晚餐之外,星期六日仲可以叫埋班Friend黎睇波。 最後我同友人加埋都係食左唔洗200蚊,所以都叫不過不失啦。

最後我同友人加埋都係食左唔洗200蚊,所以都叫不過不失啦。
2020-01-24