2020-09-26 1879 瀏覽
星期日最岩食一個lazy brunch, 新醒先慢慢出門,同朋友見面,再係陽光同雀仔聲下食翻個早餐。好耐無同朋友見面,揀左個係港島嘅cafe見面,本人少過海,就覺我呢個location有點難行。舖面裝修好有異國風情,大量木質同鏡嘅裝修元素,有埋綠免嘅sofa,好似美國電影嘅早餐店咁。 本檬間店都唔算細,加埋鏡,空間感十足,坐風約舒服。可惜佢早餐時段,即使係人等位,都係會計住你入座時間。同埋待應翻有點惡,拎個碗都有點黑面。係呢一方面,我覺得好有壓逼感。如果想搵間cafe坐一日嘅朋友可能要留意下。佢地嘅野食又真係約好味,如果只係黎搵食、充電,都幾好!Blueberry superbowl夠大碗,一人一碗都好飽了,而且打卡又靚,咁計待話性價比麵幾高架。另外佢個薯仔pan, 都好足料,溫泉蛋好滑溜,而且流心,芝空加埋薯仔同菇,惹味到人人都想起身去食,大推!