❀ 四葉空間 #大坑 #💛❀❗️Keto人士都有選擇 悠閒舒適pet friendly cafe❗️——————————————————取呢個名寓意帶來幸運同幸福比客人☘️陽光曬入嚟嘅時候,Cafe有種和暖嘅感覺,而且外面亦有少少位置,幾休閒,仲可以帶埋寵物🐶主要售賣窩夫、全日早餐,最特別係有生酮飲食Menu✨!.✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷☞ 慢煮雞扒椰菜花偽飯🍱$98其中一款生酮餐單,雞肉只係用咗啲香草黑椒去醃,但非常入味。用上慢煮方法所以更加嫩。雖然冇乜汁,但個椰菜花飯都非常香,應該加咗雞湯去煮,而且切到非常細粒,容易入口,比想像中出色☺️!味道: 4/5 性價比: 3.8/5.☞ 生酮窩夫配牛油果、培根、生酮楓糖漿🧇$78連窩夫都係生酮!冇用麵粉,內裏嘅組織唔會好似一般窩夫咁細密鬆軟,反而多咗種蛋餅嘅感覺,口感軟腍,其實都唔錯,如果可以香脆啲就更完美!鍾意佢哋嘅生酮楓糖漿,甜得嚟一啲都唔膩,配埋培根一齊食味道唔錯👍🏻!只係牛油果比較生,稍為硬咗啲🙈。味道: 3.9/5 性價比: 3.8/5.☞ 防彈咖啡☕️$40第一次見到呢款咖啡😲喺美國研發,加上無鹽牛油、椰子油等等,飲完之後冇飢餓感,而且更有精神!聽
❀ 四葉空間 #大坑 #💛❀
——————————————————

✷𝑀𝑒𝓃𝓊✷

☞ 慢煮雞扒椰菜花偽飯🍱$98
其中一款生酮餐單,
味道: 4/5 性價比: 3.8/5
慢煮雞扒椰菜花偽飯

☞ 生酮窩夫配牛油果、培根、生酮楓糖漿🧇$78
連窩夫都係生酮!
只係牛油果比較生,稍為硬咗啲🙈。
味道: 3.9/5 性價比: 3.8/5

☞ 防彈咖啡☕️$40
聽講呢度用上意大利著名gaggia嘅咖啡豆同咖啡機製作,選材謹慎。
第一啖先係咖啡嘅fruity香氣,然後牛油、椰子油等等嘅味道開始滲出,慢慢有種鹹鹹可可豆嘅味道,的確幾特別✨。
味道: 4/5 性價比: 4/5
防彈咖啡

整體來講,食物質素唔會話好有驚喜,但生酮食品幾特別,有佢嘅特色賣點👍🏻係間如果我住喺附近應該會經常去嘅Cafe(貪佢健康得來又唔會太單調)。

慢煮雞扒椰菜花偽飯
防彈咖啡