2021-03-02 313 瀏覽
IFC SEMI-Buffet 🥰咁岩安排咗我哋坐窗口位🏞就可以飽覽呢個維多利亞港嘅景色食個午餐☺️冠自助餐形式,你可以加錢選擇自己鍾意嘅嘢有啲人鍾意飲酒嘅佢哋有個freeflow睇落真係好抵作為半自助餐前菜完全係任食食到飽唔好以為半自助餐未必好豐富佢哋嘅前菜品種多到有啲人可能都唔使食main就已經飽飽!又沙律到前菜嘅海鮮🦞類別再度甜品🍮都係任食嘅前菜沙律有冷盤有芝士同埋水果等等當然唔少得仲有長長嘅蟹蟹腳!新鮮嘅青口,肉質彈牙嘅鮮蝦🥰非常貼心有埋檸檬同埋辣醬任君選擇☺️☝🏻我就同朋友叫咗兩個主菜share 黎食set lunch 當中我哋揀咗✨Mayura Wagyu Full blood Steak with rocket salad 牛有牛味就梗㗎啦!佢嘅牛入口好似棉花糖咁!口感豐富!而且會買火箭菜!更加帶出牛嘅濃味🤤!我本身都係鍾意食生生嘅嘅牛!但佢完全唔會有嗰種好血水嘅味道感覺!所以就算怕生嘅朋友都可以食喎✨✨Miso Marinated Salmon 厚切三文魚外層煎到焦糖化非常香脆!三文魚肉質嫩滑又有光澤☺️味噌味道口味嘅三文魚!下面隱藏住軟滑好似雪糕口感嘅薯蓉🤤而佢哋嘅甜品亦
IFC SEMI-Buffet 🥰

咁岩安排咗我哋坐窗口位🏞
就可以飽覽呢個維多利亞港嘅景色食個午餐☺️

自助餐形式,你可以加錢選擇自己鍾意嘅嘢
有啲人鍾意飲酒嘅佢哋有個freeflow睇落真係好抵

作為半自助餐
前菜完全係任食食到飽
唔好以為半自助餐未必好豐富
佢哋嘅前菜品種多到有啲人可能都唔使食main就已經飽飽!

又沙律到前菜嘅海鮮🦞類別再度甜品🍮都係任食嘅
前菜沙律有冷盤有芝士同埋水果等等

我就同朋友叫咗兩個主菜share 黎食

set lunch 當中我哋揀咗

牛有牛味就梗㗎啦!佢嘅牛入口好似棉花糖咁!口感豐富!

✨Miso Marinated Salmon
味噌味道口味嘅三文魚!下面隱藏住軟滑好似雪糕口感嘅薯蓉🤤

而佢哋嘅甜品亦都多不勝數,有Tiramisu、焦糖布甸,朱古力🍫蛋糕🍰、麵包布甸!當中我最鍾意佢哋嘅朱古力蛋糕因為朱古力濃厚得來唔會太甜,蛋糕非常軟林林!

有嘢食當然要飲杯茶你哋中和吓啦🥰
我就叫咗伯爵茶朋友叫咗薄荷茶!

淨係你講真係好適合同閨蜜或者你傾生意輕鬆食個飯!