2017-11-07 64 瀏覽
久違的東大街......以前返學日日行落去食Lunch,畢業後都甚少再去,早排同學聚會又勾起回憶,就決定搵日落去行個圈食野~!行到天后廟旁有間食串燒小店🍢,牆身貼了好多🍶Labels,好吸引我店舖內有日本酒水供應的,有興趣朋友可以把酒同歡啦每次入餐廳我都好怕落單,因為menu太多選擇啦,最穩陣都係揀選廚師推薦第一道上枱係蒜香燒原隻有殼元貝,送緊黎已經聞到勁香蒜蓉味燒元貝好肯技巧,太熟會好韌,師傅控制火候好好,元貝還看到一梳梳,好鮮甜廚師推No.3的松葉蟹多士,鐘意食香口野既朋友一定鐘意,多士脆卜卜;拆好既蟹肉連埋蟹籽一齊食,真係想食多幾件😋No.1精選推薦-汁燒鮮蠔飯糰飯糰🍙新食法,賣相好創新!我一開始係將飯糰分一半同隻蠔一齊食,黎來店員提醒要用紫菜包會更好味,紫菜包飯連蠔一啖擺入口😌飯糰汁都係蠔汁黎架,飯糰煎香過,表面仲好香脆脆皮豆腐同牛小排串,雖然唔係特色菜,但味道一樣咁好,牛粒好入味軟棉;豆腐外脆內嫩👍🏻👍🏻唔好睇少燒雞翼,入口你就知原因,雞翼係自家浸製,陣陣酒香,非一般雞翼,黎到要試唷香燒雞皮手打蝦膠串,絕對係一道花功夫既菜式,雞皮片走肥後再包蝦膠,手打蝦膠爽口彈牙,入口唔會成
店舖內有日本酒水供應的,有興趣朋友可以把酒同歡啦
蒜香燒原隻有殼元貝
第一道上枱係蒜香燒原隻有殼元貝,送緊黎已經聞到勁香蒜蓉味
松葉蟹蟹士
汁燒鮮蠔飯糰
No.1精選推薦-汁燒鮮蠔飯糰
香燒脆皮豆腐
安格斯牛小排串
醉香雞翼
鮮雞皮手打蝦膠卷

香燒雞皮手打蝦膠串,絕對係一道花功夫既菜式,雞皮片走肥後再包蝦膠,手打蝦膠爽口彈牙,入口唔會成口油仲超甘香,超推!!👍🏻👍🏻
馬友一夜干
海馬友一夜干超正,一個人將條魚分屍KO,從未試過食魚食到依個地步😈每日魚獲都由廚師親自向艇家攞貨,㷈鹹後再吹乾燒至甘香😍

依一餐好豐富好滿足,真係小店有小店好,所謂貴精不貴多,由食材揀選至烹調都由廚房控制之內,最佩服是風雨不改清晨去採購魚獲!真係要同朋友黎再食多幾次先
2017-10-26
蒜香燒原隻有殼元貝