2018-10-13 1098 瀏覽
同事話好耐冇食過串燒,上嚟搵到間串燒店叫hungry bird😂放工即刻嚟試下😋鹽燒牛舌@牛舌超厚切,本身都都擔心會燒到好韌,但係肉質偏腍,咬落都幾juicy,雖然孜然味有啲蓋過牛味,但係厚切嘅口感真係好好秘製醬汁燒豬頸肉@份量好足,每塊豬頸肉都唔太厚,熟度啱啱好,外脆內軟,唔會燒到過熟變硬,肉汁仍然保留在內,秘製醬汁酸酸地有啲去油膩感,但係唔點汁已經覺得好好味芝士扇貝@扇貝有好多唔同口味供選擇,最後揀咗芝士味,扇貝雖有大有細,但係都幾新鮮飽滿,配上滿滿燒香嘅芝士,芝味濃郁蒜蓉燒原條茄子@燒香嘅蒜蓉鋪滿成條茄子,蒜蓉燒到微脆好香好惹味。火喉控制得好好,茄子夠軟身juicy,但係唔會燒到過熟令茄子肉腍爛蒜蓉牛油雜菌@食咗咁多肉想食啲蔬菜,牛油焗雜菌好香,主要係蒜蓉帶起菇嘅香味,但係食到最後牛油太多,有少少膩燒雞軟骨串@雞軟骨烤得好爽脆,唔會覺得太乾太硬綿花糖多士@9粒綿花糖幾乎鋪滿多士,燒到半溶嘅綿花糖同脆脆嘅多士,加上朱古力醬,香甜得嚟又唔算太膩
燒雞軟骨串@雞軟骨烤得好爽脆,唔會覺得太乾太硬
2018-10-10