2023-05-25 81 瀏覽
我地揀左去西貢既呢間cafe ,佢地仲有間分店係位於錦田,佢地食物CP值幾高😆,價錢同普通cafe差唔多,但佢地野食真係有驚喜,成餐飯食得好開心。我地都去完西貢去埋錦田分店見識下🤩如果想靚靚地打卡,錦田分店會更適合,裝備設計會更日式,有塌塌米地台座位同石春園景打卡,下次有機會會再到錦田分店再戰🙈。💁🏼‍♀️人均$100-200不等整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★整體黎講主打輕食,每樣食物都有特色😝服務態度:★ ★ ★ ★ ☆服務員既態度都好nice好體貼。有靚仔服務員😎環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆環境裝修好舒服,以日系風格為主調。入去坐底飲杯野chill下都唔錯☺️🥯食物方面和牛吐司個牛真係不得了,真係冇誇大,佢一d都唔韌,然後再配埋吐司口感唔錯,吐司都唔會係好硬身,中間面包芯好軟熟。蟹肉薯仔沙律依個沙律有驚喜🤭,以為佢係普通出面食既沙律咁,點知一黎係好似雪糕球咁樣,賣相已經好得意,最特別佢個醬用左章魚小丸子果隻醬汁,成個味道都好正😂,酸酸甜甜再配埋蟹肉有少少咸,會令人想不斷食個薯蓉既感覺,唔會覺得食幾啖就好滯。烤比爾芝士烤吐司店主推介增肥之選🤣佢個芝士整得超靚,👩🏼有少少唔捨得食,我地係

💁🏼‍♀️人均$100-200不等
整體食物評價:★ ★ ★ ★ ★
整體黎講主打輕食,每樣食物都有特色😝

服務態度:★ ★ ★ ★ ☆
服務員既態度都好nice好體貼。有靚仔服務員😎

環境氣氛:★ ★ ★ ★ ☆

🥯食物方面

和牛吐司

蟹肉薯仔沙律

烤比爾芝士烤吐司
店主推介增肥之選🤣佢個芝士整得超靚,👩🏼有少少唔捨得食,我地係兩個人係食唔哂成個芝士既,因為真係太邪惡😂。個芝士一d都唔咸,好易入口,淡淡既芝士味就咁食都唔會覺得膩。同埋芝士整得好軟熟,一擦落吐司已經變左cream狀🤤。

雜莓pancake
甜度係屬於少甜,加埋d紅桑子藍莓就酸酸地,冇咁甜膩,食哂成個都冇問題!

☕️飲品方面,我地點左兩杯涷既飲品因為真係好熱🫠,兩杯野飲外觀都有幾層不規則漸層,打卡都好靚,佢地熱飲拉花都好靚好適合打卡😆
5.ice mocha coffee
佢地既mocha相對朱古力味比較重,但又唔會蓋過左咖啡味道balance得幾好,甜度上係岩岩好,偏唔甜😬

6.ice matcha latte
至於matcha latte要值得讚既位係佢地唔會飲到有一粒粒抹茶粉,出面有好多都會飲到🫠。而甜度上如果佢可以甜番少少🤏🏼,會更加好飲😆。