2015-07-27 2118 瀏覽
文青cafe茶。家 行左好多路終於搵到,可以坐低休息下。因為店面無位,所以去左隔離房既樓上。佢d樓梯好細級架!轉頭買完野食再行番上去真係要小心!特別係拎住野食果陣 Green tea cheese cake $ 45黎到梗係叫左大家都推介既綠茶啦~好香既芝士蛋糕味!質感好滑,口感好豐富,啖啖綠茶。但綠茶味再多少少就好喇。因為稍稍被cheese cake味蓋過左Hojicha cheesecake $ 45同行既同我都覺得其實呢個烘茶蛋糕更勝一籌,極香既茶味!忍唔住一啖又一啖!要係佢同綠茶之間揀一個,我一定係揀呢個 左:洛神花薄荷茶 $ 40右:找夢 $ 48對飲品就無咩特別偏好,所以都係隨心叫,不過呢2杯都唔係咁適合我飲喇~會食洛神花既人自然都會鍾意果杯洛神花茶,不過味道真係唔係個個接受到架!所以飲左一啖就比番朋友 開頭見找夢個名好得意就叫左,都無留意入面係咩!點知找到惡夢,飲落口係好冰涼,但一入喉嚨就極其大陣玉桂味!試過2杯一齊飲,玉桂都係完全蓋過其他野。唔鍾意玉桂千其唔好叫!!PS. 見到佢寫住帶自己杯去裝飲品會有9折架~整體黎講,茶。家係一間令人好舒服感覺高尚左既cafe
文青cafe茶。家

綠茶芝士蛋糕$45
Green tea cheese cake $ 45
黎到梗係叫左大家都推介既綠茶啦~
因為稍稍被cheese cake味蓋過左
烘茶芝士蛋糕$45
Hojicha cheesecake $ 45
要係佢同綠茶之間揀一個,我一定係揀呢個
洛神花薄荷茶$40,找夢$48
左:洛神花薄荷茶 $ 40
右:找夢 $ 48

PS. 見到佢寫住帶自己杯去裝飲品會有9折架~
整體黎講,茶。家係一間令人好舒服感覺高尚左既cafe ha~食物質素都好高,價錢又相宜,十分值得去!