2020-05-12 583 瀏覽
平時都冇乜留意尖沙咀有冇好食嘅日本野,今次我朋友帶我上嚟呢間新開嘅日本Omakase餐廳,環境唔錯, 服務亦都好好! 而且大廚有一路整嘢食一路同我哋傾偈! 我自己本身有好多嘢唔食!但係由於大廚真係整得啲嘢好好,所以我今次咩都試!呢間餐廳所有食材都係日本直送同埋係新鮮好味,大廚真係用心機煮佢每一樣食材!我真係好欣賞同覺得好好食!而唔係行貨!由於我唔食生魚,佢整咗條燒迷你喜知次🐟,超香口,肉又甜!另外令我好impress係條鰻魚, 好脆口又唔腥,側邊嗰啲山椒先係重點!我唔食鰻魚都覺得好好食!魚生唔使講啦,新鮮同甜(食魚生嘅朋友講)!重點黎啦⋯⋯🐖個豚骨湯烏冬真係全世界最好味!我哋每個人都飲晒所有嘅湯,因為完全冇MSG!我真係會為咗個烏冬再嚟!個甜品都做得好出色特別係matcha pudding, 佢個口感做到好滑好煙靭,真係唔係度度都做得咁好食!其實基本上佢呢間餐廳每一樣食物都做得好好!我自問我真係比好高分佢!因為佢令我平時唔食嘅嘢我都去食,咁代表佢真係好高質🥰

Zaku  Sake
喜之次