2019-04-19 123 瀏覽
HeSheEat-粉紅少女餐廳我好耐都冇出過荃灣,估唔到今次一出又有驚喜,一出地鐵站就俾個大大既粉紅色嘴唇同閃閃既霓虹燈吸引住,原來係HeSheEat,細看menu除咗甜品外仲有主食,價錢唔只大眾化,種類亦夠多。🐻蟹肉蕃茄牛油果沙律$88一上枱我以為係塊蛋糕,面層用上蕃茄加洋蔥,中間夾住蟹肉,底層就係牛油果泥,再配上脆脆薄片,入口非常清新,絕對係開胃首選。🐻水牛城雞翼配藍芝士紅椒醬$48雞翼肉質鮮嫩,入口有少少辣,食落藍芝士味勁出,非常惹味,適合怕辣既朋友仔,絕對值得一試。🐻夏威夷人菠蘿火腿$68Pizza餅底比出面既厚,面層鋪上大量火腿同菠蘿,個邊位焗得好脆。🐻香煎雞胸黑松露意大利飯意大利飯每粒飯都充滿黑松露菌醬,加埋粒溫泉蛋,勁creamy勁好味,唯一不足係雞肉煎得有d老。🐻麻糬厚焗鬆餅配香芋,雲呢拿雪糕 $35(跟餐加)HeSheEat既厚鬆餅真係勁出色,就算要我等15分鐘都係值得,蛋香味濃,厚鬆餅外層脆,但內𥚃勁鬆軟,麻糬煙韌,鮮芋泥好香甜,再配上雲呢拿雪糕,糖醬同cream,可以隨自己既喜好調配。🐻士多啤梨奶昔$25(跟餐加)黎到粉紅色餐廳緊係要叫返杯士多啤梨奶昔襯返下,士多
HeSheEat-粉紅少女餐廳
🐻夏威夷人菠蘿火腿$68
香煎雞胸黑松露意大利飯
🐻香煎雞胸黑松露意大利飯
麻糬厚焗鬆餅配香芋,雲呢拿雪糕
🐻麻糬厚焗鬆餅配香芋,雲呢拿雪糕 $35(跟餐加)
士多啤梨奶昔
🐻士多啤梨奶昔$25(跟餐加)
黎到粉紅色餐廳緊係要叫返杯士多啤梨奶昔襯返下,士多啤梨味勁濃,仲有一粒粒士多啤梨籽,奶昔柔順綿密,唔似出面加好多冰。
蟹肉蕃茄牛油果沙律
水牛城雞翼配藍芝士紅椒醬