2017-04-01 3033 瀏覽
今日放工突然mood到, 同埋老婆去銅鑼灣happy hour拍拍拖, 難得老婆今日放早 ,即刻開心曬……呢間餐廳啱啱做緊海鮮拼盤promotion, 只要 叫一支白酒就送你一盆海鮮拼盤。 海鮮拼盤種類不馬虎包羅萬有, 有蝦有青口有翡翠螺, 冰凍夠新鮮, happy hour嚟講質素好好, 配埋白酒係一個好好嘅配搭。飲到咁上下兩公婆考慮咗一陣, 既然坐得咁舒服都唔轉場啦, 繼續喺餐廳嗰度食埋晚餐。叫咗個煎蟹餅老婆讚不絕口, 不過大大件兩個人食有啲啲滞。 香蒜意粉再配一盤蕃茄香草汁大蜆, 因為我鍾意蒜蓉和橄欖油所以只要有呢兩種香料配樂意粉嗰度基本上一定合格有餘, 至於蕃茄香草汁大蜆蜆都幾大隻同埋有啲汁配樂意粉嗰度所以我覺得唔錯。 有時呢啲餐廳都係食環境氣氛,嘢食合格就已經係一個好好嘅配搭啦!