經過太子肚仔餓,想食個西餐,就諗起幾個月前黎過一次呢間叫Hami Harmony既西餐廳。試過d野幾好食,不如再黎encore下。好似同上次黎一樣,午市套餐有7款,有扒,魚,All Day Breakfast,意粉,意大利飯,同沙律。價錢由$68到$108不等。套餐包餐湯或熱檸茶檸水咖啡。可加$3轉凍飲,或半價轉其他飲品,又可加$8配沙律,又或者加$5加個餐湯或熱檸茶檸水咖啡。呢度設加一服務費。由於我地都好肚餓既關係,所以叫多個小食分享。炭燒鰻魚意大利飯 $88 另加一炭燒鰻魚大約半條一開三件,質素唔錯,食落彈牙啖啖肉,加埋啲木魚碎食好味道。意大利飯好有嚼勁,係我鍾意嘅al dente質感,個飯嘅忌廉汁好豐富,令個飯好滑。個飯又加左青瓜粒,黃瓜粒,菇片同洋蔥絲,增強口感,仲加左芝士,有少少拉絲效果。唔錯,係一個好味嘅意日fusion菜式。香烤檸檬香草石班配忌廉汁 $108 另加一香烤檸檬香草石班魚兩塊,熱辣辣上枱,煎得塊皮超香脆,而魚肉就好嫩滑。廚師貼心咁俾塊檸檬你自己再加汁,加左檸檬汁之後酸酸地幾好味。兩塊魚下面有一大pat滑溜薯蓉,伴碟仲有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。忌廉

由於我地都好肚餓既關係,所以叫多個小食分享。

炭燒鰻魚意大利飯 $88 另加一

香烤檸檬香草石班配忌廉汁 $108 另加一

香烤檸檬香草石班配忌廉汁

香烤檸檬香草石班魚兩塊,熱辣辣上枱,煎得塊皮超香脆,而魚肉就好嫩滑。廚師貼心咁俾塊檸檬你自己再加汁,加左檸檬汁之後酸酸地幾好味。兩塊魚下面有一大pat滑溜薯蓉,伴碟仲有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。忌廉汁另上,我無加都夠好味。

忌廉蘑菇湯 (跟餐)

跟餐餐湯係忌廉蘑菇湯,菇味濃,好滑,又夠熱,好飲。
白酒忌廉煮青口

白酒忌廉煮青口 $98 另加一

小食叫左白酒忌廉煮青口。青口一共有十五六隻左右,全部連殼,雖然size細細粒,不過都好嫩口。個白酒忌廉汁味道幾好,非常滑溜而白酒味道適中,仲加左d鮮甜洋蔥絲吸哂啲汁好邪惡。伴碟有少少加左沙律醬汁嘅新鮮沙律菜同車厘茄。

今次叫嘅三道菜都好食,加埋上次食嗰三道,基本上樣樣都好食,而價錢又唔算貴。呢度裝修以白色為主調,感覺好外國feel,枱面有d mosiac 磚仔,影食物相都幾好。入面得十張枱左右,繁忙時間應該要等位。
2021-06-11
香烤檸檬香草石班配忌廉汁