餐廳: Green Waffle Diner (希慎廣場)
資訊:

2018-10-24 3236 瀏覽
以前去過Green Waffle Diner 食tea,覺得不過不失,最近再去食左個Dinner Set,比想像中有驚喜😍!8點去到人流唔算多。睇完餐牌覺得都係Dinner set最抵食。Dinner set 3選一唔同價錢,同樣包左前菜,主菜、甜品同飲品。南瓜野菌千層麵($168)Wild Mushroom Pumpkin Lasagna香脆雞翼配香蒜蜜糖汁Crispy Chicken Wings (Honey Garlic)窩夫伴雪糕及新鮮生果Waffle with fresh fruit and Ice cream前菜加$15要左香蒜蜜糖汁雞翼。味道唔錯,雞翼嫰滑又重蒜香,如果蜜糖味濃d會更正🍯😆。主菜個南瓜千層麵先最驚喜🎃!一放上枱已經好香芝士味👃🏻,用南瓜取代平日嘅肉醬🍝,食落冇咁膩,南瓜蓉幼滑而且帶甜味。不過最突出都係表層嘅厚芝士🧀,食落勁香勁濃郁,加上中間有大量野菌增加香味同口感,令人食到feel 幸福感呀🤤。麵下麵仲有菠菜墊底,夾埋一齊食罪惡感會低d🙈,千層麵份量夠晒大,食得好滿足!甜品嘅鮮果窩夫配一球自味自選嘅雪糕,窩夫屬輕盈感,賣相靚,而味道還算可以。但係雪糕覆除左

南瓜野菌千層麵($168)
Wild Mushroom Pumpkin Lasagna
香脆雞翼配香蒜蜜糖汁
窩夫伴雪糕及新鮮生果

甜品嘅鮮果窩夫配一球自味自選嘅雪糕,窩夫屬輕盈感,賣相靚,而味道還算可以。但係雪糕覆除左個粉紅色以外,就一d士多啤梨🍨🍓嘅味都冇,有點失望呢。

晚餐仲包餐飲一杯🍹,其實以質素加上份量,呢個dinner set 真係幾抵食呢😋!

另外仲點多左杯熱情果梳打,酸酸甜甜好清新呢😆
  • 南瓜野菌千層麵
  • 香脆雞翼配香蒜蜜糖汁