2019-05-30 229 瀏覽
今日同事又話要去sogo買野,陪佢買完就過左L.Square搵食~見到openrice呢間餐廳好多好評於是就黎試下~因為落雨又拎遮又拎袋好狼狽,侍應走埋黎提醒我地檯下有個勾可以俾我地掛袋掛遮~呢下覺得幾貼心!之後就睇下menu la,有set又有散叫,但同事話想食心太軟於是我地選擇左散叫唔要set~燒美國安格斯肉眼扒配黑松露薯蓉因為新鮮即整,侍應提醒落單後要等15分鐘~等左陣個扒就黎到,好靚嘅presentation!塊扒有好靚嘅炭燒網紋,勁吸引!上檯時侍應會問加唔加黑椒然後即場磨落牛扒上~令塊扒更加香!我地叫左5成熟,一切開係好嫩既pink~食落唔韌有牛味,伴埋青醬同黑椒汁,青醬食落有香草同蒜蓉味,令塊扒又食出另一種味道。side dish有黑松露薯蓉,好Creamy好滑,好香黑松露味,愛黑松露味者一定大貼呢個薯蓉。葡式香辣燒雞配黑松露薯條本身expect係燒春雞咁細細隻,點知黎到都幾大隻!而且燒得皮脆肉嫩,皮下沒有多餘脂肪,連皮食感覺都唔會覺得好快反而覺得好香口!雖然個名叫葡式香辣燒雞但感覺唔係太辣,唔食辣既人都應該接受到。另外配埋黑松露薯條,呢個黑松露薯條既黑松露味就冇薯蓉咁濃,

葡式香辣燒雞配黑松露薯條
本身expect係燒春雞咁細細隻,點知黎到都幾大隻!而且燒得皮脆肉嫩,皮下沒有多餘脂肪,連皮食感覺都唔會覺得好快反而覺得好香口!雖然個名叫葡式香辣燒雞但感覺唔係太辣,唔食辣既人都應該接受到。另外配埋黑松露薯條,呢個黑松露薯條既黑松露味就冇薯蓉咁濃,但薯條新鮮熱辣炸起,熱到辣手的~伴碟仲有茄汁同另一個類似千島醬咁既顏色既醬,點薯條食超好食~

75%朱古力心太軟
食完main course已經好飽,不過心太軟係一黎到就想食既所以一定要叫啦!
呢度既心太軟都係伴埋雲呢拿雪糕既~一冷一熱既口感真係冇得輸的~雲呢拿雪糕質感實正唔易溶,最怕就係相都未影完就溶哂既雪糕~但呢度既雪糕係我影完相都冇咩溶到。切開心太軟見證佢爆漿既時刻~好正好正~入面超級流心,味道仲係非常濃厚既朱古力味!外面蛋糕層脆脆地~真係超級滿意呢個甜品!
72%朱古力心太軟

今次呢餐都幾滿意,食物唔錯之餘侍應服務仲好好,不斷主動加水,最後埋單侍應俾左張comment卡我地寫,感覺餐廳都幾重視客人意見,如果set既甜品可以自選仲好~

72%朱古力心太軟