2019-09-04 3525 瀏覽
今晚係Girl's talk,特登相約係呢間情調唔錯,又無限你幾點交枱嘅西餐廳飯局,可以慢慢食,慢慢傾!食西餐,沙律大多數都係我嘅餐單入面出現,始終多食點綠色對身體有益又可以清新一下味蕾!    呢客Grilled Caesar ($108)今晚比我遇上佢!  材料都係傳統凱撒沙律,爽口沙律菜,香脆煙肉片及多士粒,再灑上大量芝士碎,呢D當然唔少得,而呢客嘅亮點係放係中間嘅一條鯷魚,味道帶咸,整碎佢再混入沙律菜一齊食就岩口味啦!好耐無食過意大利雲吞,而呢客Truffle Porcini Mezzelune ($138),係由鮮蕃茄粒煮成醬汁,再配上蒜片及菇片而成。酸酸地味道可中和飽肚感!每隻都整齊飽滿,入口有黑松露嘅獨有香味,而調味好餡料加上軟滑外皮,兩啖一隻,夠晒滿足!6點至八點半仲係Happy Hour,各款紅白酒,啤酒等有半價優惠! 除左酒類,當然亦有照顧唔飲酒人士,有Mocktail 及咖啡!  呢杯係Tearific ($65),係由蘋果汁,茶,檸檬汁加玫瑰糖漿調製而成,飲落甜美之餘又有茶味,好飲喎!友人進行減肥計劃,鷄肉係佢主食,咁就叫客Roasted Chicken ($1

友人進行減肥計劃,鷄肉係佢主食,咁就叫客Roasted Chicken ($178)比佢啦,仲有埋西蘭花,椰菜花及車厘茄做配菜!

原隻春鷄燒金黃色,外觀有好高分呀

皮香又唔帶脂肪,肉質幾嫩滑,友人表示食得相當放心!

甜品時間出場,呢客Brownie Sundae ($68),份量足夠二人開心分享,一大球雲呢拿雪糕淋上朱古力漿,邪惡指數升高,底部係微暧Brownie。

兩隻夾埋一齊食,一冰一暖,香滑嘅雪糕遇上濃香朱古力味蛋糕,難分高下,又唔會甜上加甜而變得好膩,連友人都忍唔住食唔停口!

食下飲下笑下,今晚Girl's Talk取得圓滿成功!