2019-05-20 419 瀏覽
今日約左2個好朋友食飯, 朋友仲帶埋小朋友出黎小朋友一向食野好麻煩, 好多野都唔食, 帶佢食放題就岩哂啦, 選擇夠多今次就BOOK左御滿屋, 因為見OPENRICE既食評都唔錯餐廳見到我地有小朋友, 所以安排左張卡位比我地安頓好小朋友之後我地就開始點野食 (餐牌另外UPLOAD)除左劃紙點既食物之外, 仲有自助餐形式既食物同飲品可以自己出去攞自助區有冷盤, 熱葷及甜品供應, 仲有朱古力噴泉呀另外仲有雪糕區, 有牛奶樂同埋3款唔同既雪糕糯米糍除此之外當然唔少得每人限定一杯既Häagen-Dazs/ movenpick/ fruttatod榴蓮雪糕飲品既選擇都好多, 果汁, 涼茶, 啤酒都一應俱全除左提供凍飲既雪櫃, 仲有保溫櫃, 都好細心另一邊有冷熱清酒同梅酒供應, 試過味道都唔錯餐廳上餐速度都好快, 我地冇漏單既情況出現刺身拼盤係放題必點, 御滿屋有12款刺身供應全部都好新鮮, 帆立貝勁厚身同大粒, 好少放題比到呢個質素好多人覺得放題食壽司唔抵, 因為會好快飽御滿屋既壽司飯唔會好大舊, 壽司飯都幾好食炙燒三文魚楠好肥美好好味!估唔到竟然係比目魚食呀, 第一次見到放題有比目魚, 因為價錢
今日約左2個好朋友食飯, 朋友仲帶埋小朋友出黎

餐廳見到我地有小朋友, 所以安排左張卡位比我地
安頓好小朋友之後我地就開始點野食 (餐牌另外UPLOAD)

自助區有冷盤, 熱葷及甜品供應, 仲有朱古力噴泉呀

另外仲有雪糕區, 有牛奶樂同埋3款唔同既雪糕糯米糍

飲品既選擇都好多, 果汁, 涼茶, 啤酒都一應俱全
除左提供凍飲既雪櫃, 仲有保溫櫃, 都好細心
另一邊有冷熱清酒同梅酒供應, 試過味道都唔錯

餐廳上餐速度都好快, 我地冇漏單既情況出現
刺身拼盤係放題必點, 御滿屋有12款刺身供應
全部都好新鮮, 帆立貝勁厚身同大粒, 好少放題比到呢個質素

好多人覺得放題壽司唔抵, 因為會好快飽
御滿屋既壽司飯唔會好大舊, 壽司飯都幾好食
炙燒三文魚楠好肥美好好味!

估唔到竟然係比目魚食呀, 第一次見到放題有比目魚, 因為價錢較貴
燒得好好味
比目魚

炒蜆好多放題都有, 御滿屋既炒蜆味道唔錯
蜆肉大隻飽滿, 唔會有沙

炒蜆

燒牛舌又係必點既, 好爽唔會韌, 牛味勁香

燒牛舌

食多咁多刺身緊係要食返個蟹粥暖一暖胃
蟹粥粥底好綿. 夠鮮味, 蟹肉唔會霉
蟹粥

個朋友由頭食到落尾冇停過, 我就食完第一round就停手啦
總括黎講質素都唔錯, 性價比高, 適合一家大細/ 朋友聚餐/ 情侶
2019-05-19
比目魚