2019-12-02 2563 瀏覽
Book左7點食飯,但朋友生日唯有早啲拎蛋糕到餐廳,自己一個飲反杯cocktail,個Bar當然係打卡位啦。個個黎都叫嘅雞蛋仔配烏魚子醬仲有麻婆豆腐Dip 中間發生左小插曲,就係我掛住影相,推跌左杯酒。店員好好即刻清理,再倒過杯比我。中間個Asparagus Salad 就無影到啦。之後就到重點,呢個黃酒雞紹興酒冬菇湯拌菊花炒飯真係好好味,可以再翻兜。因為個雞堅係好滑連埋皮都唔會覺得肥,而個飯又吸左黃酒同冬菇湯嘅味,一粒粒軟硬適中。之後就到香煎澳洲和牛胸腹肉炒粉,個粉雖然有檸檬皮但一啲都唔令人抗拒,我覺得個粉仲好食過和牛🙈,如果多啲粉就更加開心啲。唯一遺憾就係甜品得一款Mochi Apple Pie,如果有多啲選擇就好啦。

個個黎都叫嘅雞蛋仔配烏魚子醬仲有麻婆豆腐Dip

2019-11-18