2017-03-21 265 瀏覽
成條利東街,食肆特別多,食過幾間, 價錢都好貴, 近日行過睇完相機之後, 見到HEI HOUSE樓下個BANNER, 有半自助BUFFET, 都係150 AROUND, 價錢非常之吸引, 灣仔區嚟講,算係好平喎, 就入去食啦餐廳原來兩層, 環境特別,地下是酒吧,上層為用餐區,格局有幾分像英式酒吧,裝飾卻中式掛畫,,中西合璧,有FUSION STYLE大堂係自助BAR, 有SALAD, SUSHI, 肉骨茶, 我最鍾意係肉骨茶, 湯的味道非常香甜,帶有蒜頭甜味,非常好喝海南雞SUSHI質素都唔差, 賣相靚, 雞新鮮肉滑 , 入口時有更豐盈的口感主菜點左香煎牛肋條配馬來巴東汁, 煎好的牛肉一點也不韌,軟嫩中還帶有嚼勁, 巴東汁香辣中帶著溫順的口感, YAMMY!