2020-12-13
差唔多成年冇去過旅行 有冇人同我一樣都好想念台灣🥺 好掛住當地嘅嘢食 呢日心思思所以就嚟到呢間台灣菜 頂住癮先😆 呢間之前都bookmark左好耐 今日終於嚟試😌~~🍗手繪雙色鹽酥雞 $88幾乎每一枱都有叫🙈 比起平時出面食台灣野啲鹽酥雞唔同 呢間每一件都大嚿好多 好似食日式炸雞咁😆中間一咬開熱辣辣 充滿肉汁🤤 鹽酥調味都適中 唔會太鹹不過最特別係旁邊嘅兩款醬汁🤩黑色嗰款係黑松露 味道好濃郁👍🏻黃色嗰款係柚子芥辣 酸酸地幾特別 配雞食落冇咁膩😌.🍜蟹肉麻婆豆腐撈麵 $158蟹肉🦀份量都好多 佈滿晒成碗麵☺️麻婆豆腐味道都幾辣 食落好惹味🌶 再配埋鮮甜嘅蟹肉 好豐富😌麵條質感幾彈牙 有啲似食緊意粉😆 而且都好掛汁.🍼黑芝麻奶奶麻糬 $75叫嘢食嗰陣 店員主動問我哋叫唔叫埋甜品 因為可以幫我地留定一份 驚之後會賣晒🤨 睇嚟應該都幾搶手🤪 但食落就驚喜不大🙈麻糬上枱係一大嚿 旁邊就有勁多芝麻 要自己動手去切開同撈勻 過程都幾過癮🤣麻糬質感比較軟身 唔係食開煙靱嗰種 但牛奶味🍼好重 黑芝麻都好香🖤~~評分📈味道 8/10環境 7/10性價比 7.5/10
~~
🍗手繪雙色鹽酥雞 $88