2020-08-16
Fuhn 終於開到黎九東區,仲要落戶平民屋邨啟業邨,身在唔起眼的地方,卻依然係銅鑼灣高質素的湯底與加拿大越南湯粉,而且平時午餐 只需四十蚊起就有交易,超抵食又高質。越式公司飯60一嚟到就知勁澎湃 ,即叫即炸豬扒,豬扒唔太多肥肉,而且醃得好味。手指公 size的春卷炸得香脆, 扎肉亦都畀得好多,即叫即炸的雞翼,香噴噴, 外脆內juicy。撈飯的豉油經過精密調校,鹹中帶甜,性價比超高!金邊火車頭 (生牛肉牛腩牛丸牛柏葉)68另一碗檬粉叫咗 火車頭, 一嚟到又係知道 冇叫錯。 牛肉牛丸牛柏葉 同牛腩都畀得多,食肉獸一定喜歡。牛腩炆得鬆軟, 而且一睇就知 部位揀得靚。 生牛肉雖然唔係安格斯, 但係一食落去都知道勁嫩勁有牛味, 牛丸亦都彈牙可口。 最重要係湯飲落去 足料有牛骨味, 唔會感覺係 味精湯,勁高質素。扎肉米紙卷35see through的米紙卷包滿條條扎肉,還有大量檬粉、生菜和紅蘿蔔絲,食落清爽快感,勁開胃,而且配埋自家醬,點一點,超好食。另外師傅仲比左佢地的咖哩汁同黑椒汁試味, 想講咖哩超濃超足料, 唔會水汪汪, 有齊越式咖喱的色香味, 如果我撈飯都可以食足兩碟ar~~每一個午餐都會
越式公司飯60
金邊火車頭 (生牛肉牛腩牛丸牛柏葉)68
扎肉米紙卷35
每一個午餐都會包埋飲品, 價錢有 40蚊起已經有交易,超抵食啦