2021-07-23 91 瀏覽
今晚唔知食乜好,search 下附近睇下有咩Cafe 想試,見到呢間評分高,價錢ok, 試下啦。上到去,先講下環境,因為呢一晚滿座,我被安排在靠窗中間,左右都係人,間距明顯唔足夠,二人枱放唔到袋,建議去都係帶斜揹廢包比較方便,好在店員好肯俾凳。食物方面,我地叫左封門柳, 蟹粉蟹肉意粉&明太子薯條,明太子薯條:明太子醬灑滿表面,賣相好,份量多,但醬偏咸,建議多幾個人叫淺嚐比較好; 蟹粉蟹肉意粉,味道唔錯但比較單一,扁意粉可以煮淋啲,如果可以加兩條蘆筍會更滿足;封門柳,牛肉味道質地都ok,但外層大火煮乾少少,裡面還好,份量比較少(6片),旁邊椰菜及薯蓉份量好多。成餐飯食完感受好深係好熱好迫,冷氣唔夠,食物唔難食但冇乜驚喜,可能叫嘅食物冇乜汁,又太多澱粉質,食完好滯,完全食唔落甜品,可惜。呢度整體表現一般,冇叫飲品,見到好多人叫沙冰感覺吸引,tea time去飲杯野應該會唔錯。