2021-05-13 201 瀏覽
好唔容易嚟到星期三,人稱駝峰日,即係往後嘅日子心情會越嚟越好為咗配合靚心情,當然要搵間似樣嘅cafe匹配吓上次嚟呢間食生日飯,都唔見呢度有3D咖啡,今次再嚟竟然變主打,當然要嗌返杯啦!大胃就好信任咖啡師嘅(其實係選擇困難),所以揀咗random,由佢揀個造型畀我。結果佢拉咗隻豬,好似《飛天少女豬事丁》,好可愛,唔捨得飲終須飲,除咗個殼,內在嘅味道都好好飲,朱古力幾濃味食開紅汁千層麵,今次就試白汁啦!面頭嘅芝士好厚好香脆,切開每塊麵都熟晒又彈牙,唔容易㗎而且勁多海鮮喺裡面,好香濃好多汁呀,仲有薯蓉混埋一齊,好有驚喜Risotto一樣好出奇,蟹肉幾乎多過啲飯,絕唔留手飯粒軟硬適當,同忌廉汁完美混和,好食到一粒飯都唔剩雞槌亦好出色,大胃未食過咁滑嘅雞槌,因為呢個部位通常有啲嚡嚡地嘅肉,但呢幾件一啲都冇,連埋啲sauce簡直係極致連平時對食物零cm嘅胃民,都忍唔住話佢啲朱古力好好飲

為咗配合靚心情,當然要搵間似樣嘅cafe匹配吓

3D Chocuccino

白汁海鮮千層麵

忌廉蟹肉意大利飯

Risotto一樣好出奇,蟹肉幾乎多過啲飯,絕唔留手

飯粒軟硬適當,同忌廉汁完美混和,好食到一粒飯都唔剩

檸檬雞翼槌

薄荷朱古力

連平時對食物零cm嘅胃民,都忍唔住話佢啲朱古力好好飲
2021-05-12
3D Chocuccino