2021-05-25 241 瀏覽
༺ 琉金穗月 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 今次黎到石硤尾賽馬會創意藝術中心既cafe☕️ ,佢有室外同埋室內嘅座位👍🏻,成個地方充滿着藝術嘅氣息🧑🏻‍🎨🎨,食飽飽仲可以周圍睇吓藝術嘅展覽👁。今次呢間Cafe最主要係有兩杯特別嘅嘢飲🍹,難得黎到我一次過試晒佢🤪。⊰ 富士山🌁⊱其實係蝶豆花💐加燕麥豆奶🥛,賣相的確幾吸引😍,顏色好夢幻🦄。另外有一杯黑糖可以自己調校落幾多,而我就係到晒落去,味道啱啱好唔會太甜👍🏻。⊰ 粉紅玫瑰🌹 ⊱相信好多女仔都會選擇嘅嘢飲🥰,佢最特別嘅係中間放咗粉紅色嘅玫瑰冰😍,杯嘅旁邊有玫瑰花瓣碎🥀,影相打卡真係好靚💕。佢係一杯玫瑰梳打🍹,飲落好香玫瑰花味🌹。⊰ 蟹膏龍蝦汁海鮮燴飯🥘 ⊱以cafe黎講我覺得係一個幾高水準嘅飯🌟,佢啲材料好充足✨,蝦亦都好彈牙🦐,成個飯每一啖都充滿着蟹膏🦀龍蝦汁🦞嘅味,但係飯既份量比較少🙈,可能係我大食🙊。精選蛋糕係⊰ 柚子蛋糕🍰 ⊱,入面充滿着新鮮嘅柚子肉🍊,而雪糕就係豆腐味嘅雪糕🍦,食落都好香豆腐味😋。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
༺ 琉金穗月 ༻

餐廳🛎: 琉金穗月

地址📌:石硤尾白田街30號賽馬會創意藝術中心1樓05室

營業時間⏰ :星期一至日 11.00~18.00

交通🚗:港鐵石硤尾A出口,步行約7分鐘
Follow我哋 @foodoirsis 💋帶你去到更多打卡嘅地方❣️
2020-10-10