2019-07-30 1190 瀏覽
好耐冇食shabu shabu 今日嚟到大本型嘅foodcourt竟然有shabu shabu放題 仲200零蚊位就有交易 why not?雖然係foodcourt入面但裝修企理晚市放題可以升級要埋刺身 肉類同刺身係用電話落單 其他自助一坐底周圍望 已經見到有燒物 刺身同甜品等等 好想快d去拎野食添 不過黎得shabushabu日式放題 當然都要揀埋個湯底先啦 選擇好多 有豬骨 辣湯 等等 最後我地就揀左壽喜燒急不及待出去拎野食啦 燒物有竹輪 餃子 仲有炸物例如洋蔥圈 著條等壽司都應有盡有 不過我自己就prefer刺身多d啦 刺身選擇多 不過大部分香港人應該都係揀三文魚 吞拿肉 甜蝦咁啦 講到主菜 都係shabu shabu 有3種牛揀 你當係高低中級既牛 高級既和牛就得一碟 係幾正架 不過中級就可以無限叫 當然要叫多d la另外有豬同雞肉 不過我都係中意牛多d海鮮類都有好多可以揀 有蝦 蟶子 蜆 螺 等等 我就對貝類唔算太大興趣 反而蝦就幾鮮味 可以話仲鮮過甜蝦添另外當然唔少得打邊爐既一系列配菜啦 各式丸類 菜類 山根 豆腐 豬皮 種種都應有盡有 任大家自由去拎飲品都非常多選擇 汽水

雖然係foodcourt入面但裝修企理

晚市放題可以升級要埋刺身 肉類同刺身係用電話落單 其他自助

一坐底周圍望 已經見到有燒物 刺身甜品等等 好想快d去拎野食添 不過黎得shabushabu日式放題 當然都要揀埋個湯底先啦 選擇好多 有豬骨 辣湯 等等 最後我地就揀左壽喜燒

另外有豬同雞肉 不過我都係中意牛多d

飲品都非常多選擇 汽水 果汁 茶 你想要咩都有