🌺Café BAU(Wan Chai , HK) 🌺👅Taste: 5/5 (Surprising taste,recommended!!)🌌Atmosphere: 4.5/5 (pleasant and cozy)💳Price: 4/5 (Reasonable)呢間係由LUBUDS集團同米芝蓮星級名廚廚魔Alvin Leung主理合作餐廳,以「Farm-to-table」做概念,利用本地優質食材,同本地供應商合作,減低碳排放,全新詮釋香港美食。嘢食方面 我哋嗰日食係Special Menu 個Theme係「柴米油鹽醬醋茶」 整體食物都好襯完全貼題 一開始個麵包已經有驚喜 外脆內軟 再加上橄欖醬泡沫 真係好match好好食!係會好食到想加包 大閘蟹季節就食得多 但係變左個form係用腸粉包住幾特別 用三杯雞做法整個Pigeon 熟悉得嚟個感覺又好新 仲有個佛手柑Sorbet加左八珍落去 本身睇到menu好似少奇怪 但食落好驚喜 唔會想像可以係sorbet出現 仲好refreshing 服務方面 server每道餸都解釋就幾清楚 表現得都比較從容 聽佢present都舒服 最後仲請我哋飲
🌺Café BAU(Wan Chai , HK) 🌺
💳Price: 4/5 (Reasonable)

服務方面 server每道餸都解釋就幾清楚 表現得都比較從容 聽佢present都舒服 最後仲請我哋飲左shot 但我唔記得係咩嚟同咩味😂 絕對係好推薦嘅一間餐廳 食完一次都介紹咗朋友去

🪐Overall Restaurant Review🪐

👯‍♂️咩人岩去: Fine dine lovers/情侶拍拖/紀念日/兩公婆

Pros:
-Farm-to-table概念
-大部份食物都有驚喜,unexpected
-環境舒服

Cons:
-食完個包無掃到碎碎(不過唔影響整個體驗)