2013-10-24 2917 瀏覽
是日與女友人相約食lunch,心血來潮去左重溫我地中學lunch成日食既彩雲南。與其他同類型食店相比,彩雲南可能稱唔上十分美味。(花瓣唔是嘴鵰既人)以中學時代食過噤多次既經驗黎講,彩雲南員工既服務比花瓣既感覺一向都一般般。效率要睇咩時段去嗱,由於花瓣之前都係lunch去所以效率都唔高既。不過今次同女友人係過左附近學校放lunch果段時間先去,可能因為無乜人嗱,所以等左陣啲野食就到。花瓣例牌叫手撕雞米線,飲品叫左點子奶茶少冰。手撕雞米線對平時食野喜歡味道重少少既人黎講,可能會淡左少少,於花瓣就可以接受。米線上面會有啲腐皮條、芫茜蔥、芽菜等等,唔中意食既人,落單既時候可以同員工講走ㅇㅇㅇ。花瓣走左腐皮條同芫茜,印象中之前食過啲腐皮條,覺得口感好怪,芫茜就因為個人唔中意陣味。點子奶茶啲點子係啲短身長條形、味道甜甜既粒粒(張相影唔到)。配上奶茶味道唔錯咖,平時會飲珍珠奶茶既人可以一試。係銅鑼灣返工返學既人可以去試下(之前學生會平幾蚊,唔清楚宜家仲係咪)。不過lunch時段都要等幾耐下(位&野食),而且雖然有2層,但據經驗所得第2層唔係成日開,所以花瓣之前多數都係外賣返學食。

花瓣例牌叫手撕雞米線,飲品叫左點子奶茶少冰。
手撕雞米線、點子奶茶
配上奶茶味道唔錯咖,平時會飲珍珠奶茶既人可以一試

2013-08-16
手撕雞米線、點子奶茶