2013-10-10 367 瀏覽
上星期五唔洗返工day off, 諗住同個friend去中環搵個地方食lunch.. 我地由半山電梯慢慢行上去soho睇下有咩好野食..上到伊利近街有間叫Nico's Spuntino Bar + Restaurant既意大利餐廳食semi-lunch buffet, 價錢係$118,都接受到,同埋間餐廳望落去幾靚同當時都幾full, 咁多客人都應該唔差啦, 所以就簡就呢間.坐底左一陣就行出去睇下有咩食啦..都有好多小食, 有duck breast, 薯仔salad, 之士茄子, 蝦, ham,.. 因為太肚餓既關係, 我食左3碟小食.. 我食得最多既就係duck breast同薯仔.. 因為真係幾好味.. 但因為食到咁上下有D飽冇叫main course,反而想留返個肚食甜品, 因為個甜品望落去真係幾attractive, 有tiramisu, macaroon, carrot cake, chocolate cake, 仲有幾款糕點,, 不過我只係食左tiramisu同埋carrot cake, 因為之前食左好多小食食到飽飽地,哈哈  味道方面, 個tiramisu都唔錯, 唔太甜

味道方面, 個tiramisu都唔錯, 唔太甜同埋個酒味岩岩好... 至於個carrot cake都唔差!

食到咁上下, 最後叫左杯Mocca,一路飲一路同個friend吹水.. 我地都坐左差唔多2個幾鐘,因為個環境幾舒服同埋輕快既音樂令人特別relax!

總括黎講我覺得呢間餐廳都唔錯, 食lunch既話都會係一個不錯既選擇

薯仔salad
duck breast