2008-06-16 14 瀏覽
呢篇文章係為我的心水餐廰而冩, 和幸小料理 , 加油!黃金廣場有好幾間食店, 樓下“一門” 好多笑臉,咪去食吓,坐係當眼位置都無人斟水, 嘢食都好普通, 真係唔明白點解鬼咁多笑臉. 反而呢間和幸小料理有D驚喜.上個月發現咗呢間和幸小料理, so far 嚟過4 次食lunch, 水準都幾平均和令人滿足. 有時呢度好full, 有時又無乜人. 我通常會訂位, 鍾意訂佢嘅屋仔, 比較優靜. 不過有時被忽略, 呢果係人多 waiter 少的問題. 平均來說, 都斟两三次水, 人少就加多幾次, service 算唔錯啦. 今次两個人去食午餐,叫咗個刺身定食, 和壽司配角切魚生飯定食。和幸沙律: 生菜索索聲 (係veggie salad)刺身: 有三文魚, 油甘魚,鱼立”魚, 甜蝦, 帆立貝, 甜蛋. 每樣兩件, 鮮甜肉厚, 尤其係帆卜立貝, 好好食.壽司= (三文魚 +“鱼立”魚 + 甜蝦 + 北寄貝 ) X 1 + 加洲卷 X 2角切魚生飯 : 三文魚粒, ,甜蝦粒, 八爪魚粒, 青瓜粒,蛋粒, 紫菜絲, 切得整整齊齊, 鋪滿飯面. 唔鍾意食飯的我, 竟然把整整一碗角切魚生
呢篇文章係為我的心水餐廰而冩, 和幸小料理 , 加油!

水準都幾平均和令人滿足.

和幸沙律: 生菜索索聲 (係veggie salad)

角切魚生飯 : 三文魚粒, ,甜蝦粒, 八爪魚粒, 青瓜粒,蛋粒, 紫菜絲, 切得整整齊齊, 鋪滿飯面. 唔鍾意食飯的我, 竟然把整整一碗角切魚生飯食晒.

午市定食送甜品或咖啡, 一定要食甜品, 咖啡只係好普通的咖啡, 但甜品就係自家製有果肉的雪糕. 是日甜品係士多啤梨雪糕, 唔太甜,有粒粒士多啤梨果肉. 不過之前食過佢嘅菠蘿雪糕 和 咖啡雪糕就更加出色.

環境優靜嘅屋仔
鮮甜肉厚的刺身
美味的壽司和加洲卷
一粒飯不能留的角切魚生飯
鮮甜肉厚的刺身
美味的壽司和加洲卷
一粒飯不能留的角切魚生飯
  • 1. 壽司配角切魚生飯定食 2. 刺身定食 3.壽司配天婦羅定食