好耐冇見朋友A喇🙈!今日約左佢出黎食個early dinner🌃,順便update下近況~上openrice search下🖥,發現EAT ME Bar & Restaurant既價錢相當實惠,咁就呢間啦😎!EAT ME既logo用左藍色燈,加埋後面灰色既background幾有神祕感🔮。餐廳裝潢走比較美式,燈光💡偏暗,以灰色同暖木色為主😛。我地坐窗邊既高枱,望住繁華既彌敦道🚗~枱上仲有個小蠟燭🕯,為暗暗既環境增添左幾分浪漫感💓!下午茶menu $35-$45不等,有意粉🍝、意大利飯、小食🍟、窩夫... 先不論味道,價錢真系超低😲!煙肉卡邦尼意粉($35):分量適中👌🏻,忌廉味濃郁,幾creamy😋,意粉比較粗身同扁身,咬落口感都不錯👅。煙三文魚田園野菜沙律($58):沙律以黑醋作調味🍴,開胃得黎又健康💪🏻。有3塊三文魚🐟,份量都算多。三文魚下面有mix埋既幾款沙律菜🥗同車厘茄🍅,都算新鮮,不過有少少苦🙊。雀巢薄餅($88):呢個pizza🍕好特別,用左竹炭薄餅皮🖤,所以批邊系炭灰色。材料亦相當豐富,有:芝士🧀、鵪鶉蛋🥚、火箭菜🌱、車厘茄、蘑菇🍄同黑松露。上菜時黑松露味超香👃🏻啊!小妹
餐廳裝潢走比較美式,燈光💡偏暗,以灰色同暖木色為主😛。
我地坐窗邊既高枱,望住繁華既彌敦道🚗~
枱上仲有個小蠟燭🕯,為暗暗既環境增添左幾分浪漫感💓!

煙肉卡邦尼意粉
煙三文魚田園野菜沙律
雀巢薄餅
雀巢薄餅($88):呢個pizza🍕好特別,用左竹炭薄餅皮🖤,所以批邊系炭灰色。材料亦相當豐富,有:芝士🧀、鵪鶉蛋🥚、火箭菜🌱、車厘茄、蘑菇🍄同黑松露。上菜時黑松露味超香👃🏻啊!小妹好少見pizza同鵪鶉蛋呢個配搭👀,感覺幾新鮮。另外,批面芝士既份量夠多😍,芝味香濃,好足料啊👍🏻!
藍糖乳酸特飲
藍糖乳酸特飲(打卡贈送)(原價$42):小妹最欣賞既系呢杯白色同淺藍色既藍糖乳酸特飲💙~天空☁️既顏色望落好舒服啊🙂!1開始對呢杯飲品都冇抱太大期望🤣,點知佢有外表✨又有內涵~微甜既cream好香滑,不過融得比較快💦,我估應該系fresh cream。下層淺藍色既沙冰系乳酪🥛味,帶點奶香🍼,整體味道溫和但不會過甜,好好飲啊😆!
藍糖乳酸梳打
藍糖乳酸梳打($32):朋友杯藍糖乳酸梳打系冰藍色架💙!好靚啊😍!側面睇條curve有d富士山🗻既感覺啊!

呢間餐廳位置方便👣,食物價錢💰平之餘質素都不俗👏🏻,誠意推薦比想出街食但又吾想食得咁貴既朋友👯~
2017-03-18
煙肉卡邦尼意粉