2020-04-30 627 瀏覽
nara是泰國必食餐廳。大概7點wall in 入門,本身俾張好細既檯我地坐但根據我地要求,而且餐廳又少人所以就換左張四人檯俾我地兩個人坐,十分識do。一坐低就有蝦片食,叫左個紅咖哩牛腩,泰式炒通心菜,蟹肉炒飯,生蝦。生蝦有10隻,不過口感好凍,而且唔彈牙唔係太新鮮,個醬汁就好正宗。紅咖喱牛腩有四大嚿,口感鬆軟,入口即溶,相信慢煮左唔少時間。咖喱唔辣,食到咖喱味都食到椰汁味,但椰汁唔會蓋過咖喱味。蟹肉炒飯竟然有兩舊蝦,但都食到蟹肉既。味道唔複雜得鮮味,配咖喱啱啱好。個人覺得如果叫個菠蘿炒飯就唔係好適合食咖喱。泰式炒通芯菜雖然已經叫左少辣,但都好辣。埋單600蚊兩個人,整體環境可以, 分量不少,可以我地兩個人食唔曬。

泰式炒通芯菜雖然已經叫左少辣,但都好辣。

紅咖哩牛腩
泰式通心菜