2023-02-17 1630 瀏覽
前菜琥珀合桃都絶不馬虎,香脆少甜,合桃再加芝麻既香味,實在係太香脆吸引。要不斷提醒自己唔好食咁多,因為個套餐有太多嘢食,唔好太快填飽個胃。另一前菜係醃西瓜,炎暑好滋味。正式上第一道菜,係雞絲海蜇,擺盤精美,夜光杯盛載,好吸睛。花膠響螺湯,湯底清甜滋補,仲有大大件花膠同埋響螺。鮮百合明蝦球脆釀鮮蟹蓋,大大隻,外殼炸得剛剛好帶點焦脆,蟹蓋內釀滿白汁洋蔥蟹肉加點炸蟹拑,又係炸到剛剛好,啖啖肉大滿足蒜片雞縱菌爆石窩和牛,和牛肉嫩雞縱菌鮮美,熱石窩上枱,蒜香四溢好惹味竹笙扒上素,又可以再清一清味蕾迎接下一道菜魚香帶子脆香苗,成功令唔好葱既我眼前一亮,第一次覺得青葱係整道菜既靈魂,完美提升香味。青葱帶子脆米淋上熱魚湯,非常出色。香芋燉鮮奶, 雖然已經食到好飽,仍然唔捨得放棄。但竟然,仲送一個甜品架...究竟個胃有幾大先食得晒個餐😂😂😂*Dining city restaurant week tasting menu**如果繼續有dining week就好嘞🤤
琥珀合桃

醃西瓜

正式上第一道菜,係雞絲海蜇,擺盤精美,夜光杯盛載,好吸睛。
雞絲海蜇

花膠響螺湯,湯底清甜滋補,仲有大大件花膠同埋響螺。
花膠響螺湯

鮮百合明蝦球
鮮百合露荀明蝦球

焗蟹蓋

加點炸蟹拑,又係炸到剛剛好,啖啖肉大滿足
炸蟹拑

石窩和牛

竹笙扒上素,又可以再清一清味蕾迎接下一道菜
竹笙扒上素

魚湯帶子脆米