2019-08-29 98 瀏覽
今日同個friend去尖沙咀,經灣仔碼頭搭船⛴。喺灣仔碼頭上面既水產市場行咗一個圈。發現咗一間有驚喜🥳嘅同幾chill嘅店👍🏻,然後好隨便就入咗去。氣氛十分好的日本餐廳。覺得質素高想推介俾大家😋。但由於晚市時間,已店裏面唔係話好大,所以要有幾會等位大約等左5-10分鐘,所以最好book 定位😄。如果要等都無所謂,都好值,值回票價👍🏻。裏面仲有一個日式酒吧🍶🍶,好似去咗日本嘅居酒屋一樣。餐廳坐得舒服,侍應基本上態度很好。餐牌簡單除了有刺身,串燒,小食,飲品還有,有圖一目了然。😲首先我哋叫咗十四伐青酒🍶,佢哋竟然有。坐喺碼頭上面望住過海勁有feel🌉。接着店員介紹左幾款開胃小食,海蜇牛蒡仲有魚肝,味道不錯。來送酒一流。串燒十分吸引,有師傅即叫即燒。燒生蠔非常鮮嫩,還有他的爐端燒盛合。燒得好惹味好夠火喉一點也不亁不老😄。雞肉串仲好juicy👍🏻,牛肉🐂和雞翼也是肉汁豐富非常好味。鰻魚飯鰻魚🐠肉質細嫩,油脂豐富,鰻魚醬汁分布均勻有好多汁,加上肉質有一定厚度,充滿着香香的油香。鰻魚愛好者必定喜歡💕。