2015-09-01 1710 瀏覽
今晚同舊同事聚舊, 佢個人比較傳統, 鐘意食中菜, 所以黎左呢間酒樓, 食落都唔錯, 亦有D心思, 所以值得介紹下我認我懶, 影左一幅相就算前菜係酸辣雲耳, 醋味香濃而甘,可惜辣味短暫, 以是用上辣油, 有點畫蛇添足之感 另一道係油墨菜加花生醬, 口感非常奇怪, 因為佢地用左粗粒花生, 花生醬加菜, 口感都幾奇怪右邊既又係非常特別, 係醋醃生蝦, 而且要自己動手剝殼, 黑漆漆一隻隻蝦要我自己動手去剝? 玩咩! 玩完成手都係醋, 雖然口感不錯似甜蝦, 但味道則比醋味蓋過, 感覺一般小籠包做到皮薄, 不易穿而且有湯汁, 肉質合格, 算是不錯蒜蓉粉絲蒸扇貝無大差錯, 件頭大, 粉絲多, 只是略嫌咸左DD
我認我懶, 影左一幅相就算

小籠包做到皮薄, 不易穿而且有湯汁, 肉質合格, 算是不錯

題外話/補充資料: 整體合格的, 創意有餘但唔夠細心, 繼續加油吧