2019-11-19 683 瀏覽
有日行過呢條街,係街上面聞到陣好香嘅咖喱味,台頭一睇,原來阿拉丁咖喱屋就係上面,即刻想搵日去幫襯一下。咁岩今日屋企無煤氣煮唔到野,就同阿媽來左呢度食午餐。行左兩層消耗左啲體力,一推開門一陣好香嘅咖喱味就撲鼻而來,肚子都即刻打哂鼓。睇完餐牌之後,我哋都不約而同地揀左咖喱羊(Curry Lamb),一個配白飯,一個配印度薄餅。熱飲就揀左熱奶茶。佢個咖喱好香,而且辣度適中,平時食開啲印度咖喱香草味會太濃,不過呢間就唔濃。入面啲羊肉炆得好林,又唔穌,煮到入哂味。粒咖喱薯仔雖然得一粒,不過好粉而且炆到入哂味。如果多啲薯仔就好了。啲白飯好甘香,撈埋啲咖喱好味。至於啲印度薄餅就好大塊,熱熱的好新鮮。撕開啲印度薄餅來點咖喱,啲餅索哂啲汁,口感同味道都好好。個人覺得啲咖喱送印度薄餅好食過送飯。杯熱奶茶嘅茶香同奶味都配合得幾好,清清地,一啲都唔heavy。整體來講,呢個午餐圍返都係$52一人,算係合理。

整體來講,呢個午餐圍返都係$52一人,算係合理。
2019-11-19
  • 咖喱羊