2021-07-06 1105 瀏覽
至尊重慶雞煲真係細細個就聽過呢個名,價錢好似冇變過咁滯,$158 只係一字頭就可以任飲,任食廿幾款野食,仲可以食兩個鐘仲有啲乜嘢可以要求?一入到去店員就帶我哋坐低,未開始食雞煲之前就梗係要行一個圈睇吓有啲乜嘢可以攞啦~門口位置就有好幾樣小食可以食:有魚蛋啦茶葉蛋豬血涼拌青瓜等等 之後隔離就係調味料區,佢嘅醬料選擇比我想像中多好多有沙嗲醬秘製雞雞醬,濃味人最愛!! 之後返返黎,店員就問我哋雞煲要咩辣度,因為我哋唔係太食得落所以我哋就揀咗BB辣~~過咗一陣雞煲就上黎啦~嘩真係好香,好濃味之人最愛!雞件好有肉唔會好多碎骨 食晒啲雞之後, 跟住就落湯開始任食喇~~ 肉類有肥牛雞豬等等海鮮就有青口,脆鯇魚、蝦 、水魷八爪魚仔花膠等等 當中大推青口!食多幾轉就輕易回本呀丸類都有好多選擇,我哋主力食蟹子丸囉同埋芝士丸!另外佢仲有年糕!年糕超索味,嘩意外地好想狂encore!菇蔬菜冰豆腐粟米係每次打邊必備蔬菜~~~ 最後飲品選擇都好多,除咗各類汽水仲有多款啤酒,真係好啱男士去食另外仲有每人可以攞一杯雪糕架~

食晒啲雞之後, 跟住就落湯開始任食喇~~

肉類有肥牛雞豬等等

菇蔬菜冰豆腐粟米係每次打邊必備蔬菜~~~

另外仲有每人可以攞一杯雪糕架~
  • 雞煲