2021-04-22 628 瀏覽
收工同一樣同意辣野嘅朋友去咗呢間餐廳試試~-見到呢個辣辣招牌二人套餐真係啱哂我地!而且仲可以自選辣度,啱哂唔同程度嘅嗜辣者!仲有走辣可以選擇,適合唔食得辣嘅吃貨~前菜▪️酸辣紅海蜇花海蜇晶瑩剔透,又夠辣夠入味,食落爽口。仲有萵荀,非常新鮮爽脆。▪️招牌口水雞雞肉新鮮嫩滑,辣味度高,加入白芝麻同花生,夠哂香又惹味。主菜▪️招牌祥仔酸菜魚揀咗中辣,魚肉嫩滑,又夠入味!味道夠正宗,酸菜魚份量都幾多,自家酸菜都幾開胃,仲有份量都幾多嘅芽菜同蓮藕,食落都幾飽。酸菜魚仲加咗迷迭香調味,整體口感同層次再提升。▪️宮保蝦仁蝦肉幾爽口,配上甜甜辣辣嘅醬料,幾開胃。▪️自家酸菜炒肉末配薄餅呢個菜式第一次試!自家酸菜醃得好好,真係食到停唔到口,炒肉末好惹味又香口,加埋薄餅,整體口感層次滿足。▪️干鍋福建椰菜花干鍋比較少有,好有鍋氣,食落好爽口,椰菜花都幾新鮮!▪️酒釀桂花湯圓食完辣野,食返個甜品,非常完滿!都幾大碗,酒香非常濃郁,加上清香桂花味,湯圓幾大粒,湯圓入面芝麻都唔少,又夠芝麻香,加埋酒釀味,非常解辣。-飲品篇見到特飲就忍唔住要試試!▪️熱情之谷係香蕉、芒果汁、鳳梨汁同牛奶而整嘅沙冰,消暑又解渴!果味濃郁又有smo
收工同一樣同意辣野嘅朋友去咗呢間餐廳試試~
見到呢個辣辣招牌二人套餐真係啱哂我地!

前菜
▪️酸辣紅海蜇花
海蜇晶瑩剔透,又夠辣夠入味,食落爽口。
仲有萵荀,非常新鮮爽脆。

▪️招牌口水雞
雞肉新鮮嫩滑,辣味度高,加入白芝麻同花生,夠哂香又惹味。

主菜
▪️招牌祥仔酸菜魚
揀咗中辣,魚肉嫩滑,又夠入味!味道夠正宗

▪️
宮保蝦仁
蝦肉幾爽口,配上甜甜辣辣嘅醬料,幾開胃。

▪️自家酸菜炒肉末配薄餅

▪️干鍋福建椰菜花
干鍋比較少有,好有鍋氣,食落好爽口,椰菜花都幾新鮮!

▪️酒釀桂花湯圓
食完辣野,食返個甜品,非常完滿!

飲品篇
見到特飲就忍唔住要試試!

▪️熱情之谷
係香蕉、芒果汁、鳳梨汁同牛奶而整嘅沙冰,消暑又解渴!果味濃郁又有smoothie感覺,而且唔會太甜,一杯試到四個味道,口感豐富!

▪️牛牛
健康之選!係用左有super food 之稱嘅牛油果而整嘅沙冰,其他餐廳比較少見,所以朋友見到立刻話要點黎試。牛油果比想像中濃郁,加入牛奶同煉奶,增加smoothies 味道,夠哂解辣。

呢個二人餐CP值高,有多款菜式可以試到,而且份量都幾多,原價$488/2位,做會員仲可以$398/2位享用,真係好抵食!
  • 招牌祥仔酸菜魚