今日第二次去呢間怡紅院午餐,水準依然非常好,CP值好高。以中式的青樓裝潢作招徠,大紅燈籠🏮,其實係會令人誤會埋單一定好貴。誰不知佢中午各款午市套餐,價錢合理,味道好,仲要包埋中湯同飲品。首先講講佢個「老火湯」,好有水準,好味,絕唔係一般例水。佢個「口水雞」非常之有份量,唔會好似人哋啲餐廳咁得幾件雞,目測差唔多有成半隻雞,雞肉滑度尚可,味道調校得恰當,夠辣夠味!仲有好多青瓜半碟,夠清新,平衡返。另外午市套餐以外嘅小食,試過「涼拌萵筍絲」,味道亦調校得非常好,麻油味夠香!午市套餐仲試過,「水煮牛肉」,「水煮大雜燴」,「椒鹽骨」,「蓮藕餅」水煮系列味道香,食完唔會覺得口乾。已有基本辣度,辣度只可加不可減,辣嘅程度係要食得辣嘅人先可以接受,唔係好食辣嘅人,就唔好亂搏!「椒鹽骨」同「蓮藕餅」味道尚可,冇特別評價。總括而言,呢一間係環境特別,食物出色,價錢合理嘅餐廳。下次會試埋火鍋!仲有講埋佢個訂位服務,非常專業,會send短訊俾你確認訂位,個短訊連結仲可以睇埋個餐牌!
今日第二次去呢間怡紅院午餐,水準依然非常好,CP值好高。

首先講講佢個「老火湯」,好有水準,好味,絕唔係一般例水。

水煮系列味道香,食完唔會覺得口乾。

「椒鹽骨」同「蓮藕餅」味道尚可,冇特別評價。

總括而言,呢一間係環境特別,食物出色,價錢合理嘅餐廳。

下次會試埋火鍋

2020-01-14