餐廳: 一鼎‧台式火鍋 (屯門時代廣場北翼)
資訊:

2022-12-30 65 瀏覽
近排天氣凍冰冰,打邊邊是必須的😝經過屯門時代見到新開一鼎·台式火鍋店,查問之下原來係吃到飽,一人一煲,睇埋餐牌都唔錯,仲可以叫埋手沖台式飲品,正爆喇!因為同行友人係台飲怪,岩晒!我地想乜都試,揀左$399 吃到飽套餐 ,入座前揀埋湯底就入去啦!入內環境都唔錯,幾濶落,舒服😌仲有強大冷氣;餐廳會先安排M8 同240日飼養牛先送上枱;唔好浪費時間,掃code 點多啲食物先!好多台式小食,鹽酥雞滷肉飯鹽酥菇,鹽水雞,仲有滷水牛肚牛展,古早鹽酥豆腐都有😍都幾多選擇,我每樣都點左1款試下,嘻嘻!我地分別叫左QQ骨膠原同麻庳鴨(即刻台灣鴨血)湯底!等湯底慢慢滾既時間就出去睇下有咩野食先😁蔬菜都幾新穎,有紫色雨衣金蘭,紫淮山片,紅心♥️蘿蔔,花生豆芽😙丸類方面都幾特別,台灣黑輪條,台式蛋黃丸,唔錯唔錯👍手沖茶飲先到,見到已經嘩嘩聲,香水爆檸同一鼎西柚,一鼎西柚爆多西柚肉,超足料,爆juicy, 正正子👍香水爆檸唔係好多地方有,呢度整得超有水準,巧巧飲,我地呢2杯叫左2個round🤣之黎後又叫埋芝芝芒芒,仲有d金萱烏龍同洛花神茶!呢度茶飲冇得輸,叫完再叫,超爽又有水準飲品放題🥰食物都好快上枱,擺到成枱都

我地分別叫左QQ骨膠原同麻庳鴨(即刻台灣鴨血)湯底!

食物都好快上枱,擺到成枱都係🤣

加上兩碟係西班牙伊比利亞梅心肉,好彈牙超級好食😋

澳洲240 純穀飼牛,油花勁靚,嫩口有牛味,我地叫左好多轉呀

澳洲M8純和牛,呢個又冇得輸,淋身加牛味重!

一鼎花鵰雞,勁濃酒香,台灣酒浸雞,嫩滑,食落仲有酒香

我地都叫左小小海鮮,爽脆白膳片,台灣鯛魚片,大帶子,鮑魚,一鼎啖啖蝦滑,食材相當新鮮,超高質素

呢間吃到飽堅得,款式多,食物水準好高,侍應服務都好好,手沖飲品真係無敵,仲好掛住香水爆檸同一鼎西柚,屯門難得有咁優質吃到飽,會再去幫襯

2022-12-20