2022-12-16 188 瀏覽
今次去呢間廚師發辦好驚喜之成晚都好滿足呀入到去好多聖誕裝飾 超令超有氣氛 睇得岀老闆落左好多心機另外問左係新開左7個月到 所以超新淨簡左佢地既雪omakase set前菜螺煮到好淋 牛蒡絲好特別 最鐘意蟹肉豆腐好濃郁本人係好鐘意食蠔 今日呢隻係北海道厚岸生蠔 肉身厚肥 好creamy 之後薄切係深海池魚 點佢既葱蓉酸汁係超級夾 好開胃下一道係佢張蝦上面再加剁左既蝦蓉 滿滿蝦肉 唔洗點任何嘢已經好好食 之後係剝皮魚 原本佢既魚肉係淡啲 師傅撈左用肝臟整既醬做個精華 令到成個味道即刻昇華哂之後下道係師傅話季節既鰤魚 哇一聲 點解禁好食 8個字 肉質鮮甜 脂膏豐腴佢既池魚他他整到好岀色 撈左薑蔥魚肉切碎 擺盤令得黎又食到哂成個配搭 成個魚油香既味岀哂黎尾聲係呢個冬天季節毛蟹吾係自己拆蟹真係啖啖肉好滿足 撈左蟹膏好濃郁 超鮮 最後一道我必需要讚既係佢既慢煮鮟鱇魚肝好岀色 煮到好淋好入味 甜甜地 入口即溶 壽司都好驚喜因為我唔鍾意食拖羅 所以師傅整咗個醬油的赤身俾我 油脂含量少 軟得黎又有口感金且鯛超鐘意食 輕輕辣左層皮 好重油香最後壽司佢既海膽杯好岀色 omg佢啲飯都撈海膽 海膽愛好者點會吾
今次去呢間廚師發辦好驚喜之成晚都好滿足呀

油脂含量少 軟得黎又有口感

金且鯛超鐘意食 輕輕辣左層皮 好重油香

最後壽司佢既海膽杯好岀色 omg佢啲飯都撈海膽
海膽愛好者點會吾鐘意

最鐘意既係ending既拖羅手卷 係佢地既signature!!佢加左紫蘇葉 蘿蔔 葱個啲個口感真係好特別! 有魚香又吾會太油膩既感覺

超好既招牌魚湯!好濃郁好鮮

甜品好食 煙煙韌韌既缺餅

中段有熟食吾記得左影
不過魚天婦羅炸到好薄好脆
同有個紫菜包住栗子蓉同煎左既馬友幾特別
有特色 食落岀奇既夾

總括黎講個個師傅都好專業 另外服務都幾好 睇到佢地係有用心去做好既食材去對待每一位客 會再黎