2019-01-11 12 瀏覽
最近 Starbucks 推出一糸列的豬年新杯。本身已經响上個星期買左兩隻, 今日經過呢間 Starbucks, 竟然被我見到有一隻新款的白金色金豬陶瓷杯, 拿上手已經好鐘意, 即刻拎去比錢。收銀哥哥說是最後一隻了, 仲叫我檢查清楚有無崩或花。比完錢發現原來我儲夠分, 可以 upgrade membership, 可以有一個免費 shot 了。呢隻杯因為有金色襯托, 所以無咁單調。手柄是全金色的, 增添貴氣。Cold Foam Expresso 用左家人張 Starbucks 卡買的, 同樣有免費額外多一個 shot! 咖啡有泡泡, 香滑細緻, 甜度適中, 好好飲呀。回家後即時拎晒 3 隻新杯一齊影返張相, 可以自娛又開心。

呢隻杯因為有金色襯托, 所以無咁單調。
手柄是全金色的, 增添貴氣。

回家後即時拎晒 3 隻新杯一齊影返張相, 可以自娛又開心。