2019-02-07 1823 瀏覽
今日同朋友去咗米之蓮一星嘅Cafe epure 去食high Tea我哋四個人叫咗兩個festive set 兩個luxury set。Luxury set 比festive tea set 提供多左香檳,士多啤梨(似日本嘅士多啤梨),朱古力心太軟同埋龍蝦湯。龍蝦湯都幾濃郁,朱古力心太軟既流心做得好好,朱古力味都好香濃。其他甜點同埋鹹點嘅份量都好適宜。本人比較喜歡烤芝士火腿三文治,佢既scone 都令到我覺得有驚喜牛油味香而且有少許柑橘粒唔會太膩,不過黑松露龍蝦軟包冇乜黑松露同龍蝦味。伯爵茶雲呢拿奶凍不會太甜,其他甜點例如馬卡龍opera cake, puff甜度恰到好處。飲品我哋叫咗mocha, rose cafe latte。rose cafe latte 有清香嘅玫瑰味。呢度食下午茶嘅時間最好嘅地方係冇限時,食完嘅時候已經係黃昏認得好靚嘅日落景色🌅

2019-02-07