2017-07-17 717 瀏覽
星期日訓到自然醒,然後當然要同朋友食個悠閒舒適嘅Brunch。係灣仔行下行下俾Mr.Crab個門面吸引左,就決定試下呢間。 一入去就已經好有美國既氣息,周圍擺滿同海洋有關既裝飾擺設,仲有一排魚缸裝滿好多海鮮,個蟹logo都好得意,影相呃LIKE之選,內裡座位亦舒適,感覺很不錯!我地叫咗個新奧爾良蟹肉海鮮奄列,蟹肉沙律軟殼蟹漢堡同埋雪糕窩夫做甜品。另外再叫咗牛油果smoothies。先講個新奧爾良蟹肉海鮮奄列, 一上碟已經見到啲蟹肉,而奄列口感都好滑溜。 一切開見到有好多蟹肉蝦肉喺奄列入面,份量都唔少。再配上其醬汁,味道都幾夾幾好味!!蟹肉沙律軟殼蟹漢堡就用左新鮮生菜,蕃茄蛋黃醬加上炸蟹一齊整成burger。包皮配少少牛油夠香,主角軟殼蟹同配菜配醬好夾,再加埋旁邊既脆薯片同自製酸沙律做配襯,很不錯!雪糕窩夫都幾好味,最特別反而係杯牛油果smoothies,充滿牛油果既香味仲有好多果肉係上面,好滑幾特別!
Crab個門面吸引左,就決定試下呢間。

牛油果smoothies
2017-07-02