2017-03-21 8856 瀏覽
今個星期六太得閒,難得想同朋友出去Chill下,決定去食下海鮮飲杯野,嘆下先~已經係第唔知幾多次食Captain House啦。貪佢性價比夠高,質素夠穩定。而且主打晚市,所以中午食特別舒服。先黎每人兩隻生蠔,一款比較淡口,口感比較Creamy,Size比較大,食落一口塞滿蠔味,好滿足另一款海水味比較重,Size比較細,但蠔味比較重,各有千秋。兩款都好新鮮,一D都唔會覺得腥。再黎就係西班牙火腿加蜜瓜波,賣相好靚。食落咸咸地,配上蜜瓜的清甜,味道好夾叫左杯Bailey's Coffee,酒同咖啡的味道好夾,唔錯一場黎到,主角當然係海鮮啦!我地分別叫左長蟹腳丶扇貝同埋翡翠螺,再加多左兩隻虎蝦添醬汁就要左Jazz up,即係將牛油丶香草同埋香辣混合埋一齊,又香又惹味,連配菜既薯仔都入哂味呀!虎蝦勁大隻,咬落啖啖肉又夠爽口。蟹腳夠鮮甜,食得出係新鮮蟹,唔錯!扇貝埋翡翠螺都好鮮甜,大滿足!食完咁豐富既海鮮餐,整多個甜品黎個Happy Ending先。點左海鹽味雪糕配蘋果批,味道清新,食落口非常舒服,好好味道

點左海鹽味雪糕配蘋果批,味道清新,食落口非常舒服,好好味道
2017-03-18