2020-03-18 241 瀏覽
近期大熱既doubleshot 終於拉到朋友同我一齊試!個日平日兩點幾去 估唔到竟然俾我坐到個打卡窗口位 建議大家早小小去 越晏真係越多人景觀開揚既窗口位 除左打卡影相靚 原來望岀去又真係幾chill 飲啖咖啡 望住中環街景 人來人往 陣陣涼風 都幾舒適寫意▪️“Kurobuta” Pork Belly Bun $148🍞brioche bun經烘過 質地鬆軟不黏口 帶空氣感 🐷來自鹿兒島的豬腩肉 用上自家製BBQ醬調味 經慢煮後肉質軟冧入味 肥膏入口即融 肥仔至愛 但入口完全唔覺油膩 🥗紫椰菜清新爽口 大大減低左burger既油膩感 🍟旁邊既超幼薯條 就算擺得耐左 都依然脆身唔油膩▪️Today’s Pasta Feature $220是日為紅蝦意粉 🦐入口蝦味突岀 扁意粉軟硬適中 帶咬口 每一條都沾滿醬汁 帶點辣味 令鮮味更突岀 朋友覺得放涼左會有啲腥 但個人又幾接受到 覺得幾好食▪️Burnt Cheesecake $68一直都好想試呢個招牌!芝士蛋糕質地軟滑creamy 入口淡淡焦糖香 芝士味濃郁 如果大份就好 完全唔夠喉▪️Caffe mocha $48咖啡香濃順滑 入口咖啡比朱古力
近期大熱既doubleshot 終於拉到朋友同我一齊試!

“Kurobuta” Pork Belly Bun

▪️Today’s Pasta Feature $220