2019-02-21 531 瀏覽
搬左出市區最大嘅得著就係收工出街食埋晚飯返到屋企都仲係好早😜。攪到最近我成日都外出用膳,好似放監咁😂。今晚就拉左家姐去太子呢間餐廳食, 我之前同朋友去杏花邨outlet時食過佢嘅分店, 嗰度裝修夢幻, 色彩繽紛,又有旋轉木馬,係拍照打卡嘅好地方。不過太子呢間就走平實feel,裝修簡單。我地點左兩份晚餐,烤西班牙豬肋排同鵝肝香蒜天使麵,一肉一主食, 可以share share together。跟餐有齊湯同沙律, 是日餐湯係南瓜湯。豬助骨烤得非常香口, 西班牙豬油份唔多,所以食極都唔膩。天使麵質地彈牙,雖然未至於al dente, 但都非常爽口, 鵝肝是整片的,一啲都唔辜寒。甜品是雪糕, 我地將其中一份升級要左心太軟。心太軟朱古力味勁濃,但配濃黑即磨咖啡就剛好。套餐其實好多野, 所以我地食完就決定散步回家, 幫助消化。

跟餐有齊湯同沙律, 是日餐湯係南瓜湯。

豬助骨烤得非常香口, 西班牙豬油份唔多,所以食極都唔膩。

套餐其實好多野, 所以我地食完就決定散步回家, 幫助消化。

2019-02-17