2021-07-21 906 瀏覽
我都算幾鐘意食德國嘢:德國豬手,德國腸,德國啤酒,久不久就會好想食。尖沙咀河內道呢間德國吧,佢嘅德國豬手算係我覺得最好食嘅一間。每次點都要等大概30-45分鐘。所以一坐低,先飲杯啤酒,食個芝士腸仔拼盤,跟住等多陣個豬手就整好,真係好正。拌碟嘅薯容和酸菜都好好味。今個星期去,發現佢轉咗 menu,多咗幾款頭盤,我哋試咗個沙律,個沙律醬汁酸酸地,好味,有腸仔/火腿/芝士/洋蔥/醃酸瓜,好開胃(掛住食,唔記得影相)。食完豬手飲完酒,個德國靚仔走過嚟介紹甜品:朱古力黑森林蛋糕,見佢推介,又試下啦,真係幾好味。呢間嘢我差不多一個月都會嚟一次,個人覺得最可惜係紅酒麻麻地,所以如果唔想飲啤酒嘅日子我就會去另一間,有機會再介紹。