2017-05-02 803 瀏覽
今次第一次打食評,估唔到原來系打篇差既😡,我地一行11人想要個安靜地方傾計,見佢地有房,就打去book20:00,過程我有要求要一個靜嘅環境。去到當日,20:10間舖既員工打比我地問會唔會黎,20:13打番去話會到,點知上到去發現系幾張枱拍埋一齊,好迫咁坐,果時我已經奇怪所謂既安靜地方原來系同時有音樂聲&電視聲。😓諗住將就下啦,我地每人叫左個套餐,想全部加大,員工表示我地一定食唔曬,叫我地唔好加。去到食物上枱,先知佢咁講好有道理,因為系難食到一個點🤢:意粉可以系未熟 😤啲汁好似湯水咁😤...但一個套餐要1百幾蚊包飲品,真係貴價又唔飽。😑加上店員其實好冇禮貌,但最大問題系佢自己唔知😓1.我哋打返電話同佢講會遲啲嚟,佢就用好差既語氣講「我仲以為你哋唔黎添」2.由於AA制,所以我哋每人夾返啲錢,結果就會有好多硬幣(有43蚊1蚊銀以上嘅硬幣)點知嗰位員工話法例規定最多20幾蚊,仲好似扮到好客氣咁 「話你哋咁俾我都要收嫁啦」 ,但其實佢錯左,應該係最多$100先岩。3.我哋臨走之前,佢補番句話本來我哋有得坐房嘅,但因為你哋遲咗聽電話,所以就將間房俾咗人。聽到呢句真係火都嚟埋,我哋坐又坐得迫食又食
今次第一次打食評,估唔到原來系打篇差既😡,

加上店員其實好冇禮貌,但最大問題系佢自己唔知😓

3.我哋臨走之前,佢補番句話本來我哋有得坐房嘅,但因為你哋遲咗聽電話,所以就將間房俾咗人。聽到呢句真係火都嚟埋,我哋坐又坐得迫食又食得唔好,仲要喺度單單打打話我地抵死咁。

4.其實仲有好多,果位員工嘅眼神都好冇禮貌,成日瞪大對眼。

但食呢一餐真係搞到我地好唔盡興。😞因為啲意粉唔熟嘅關係,食完個肚都有啲唔舒服。😖

雖然遲到係我哋唔啱,但係如果真係俾咗間房人哋嘅時候,係咪應該係電話嗰陣時已經要通知聲呢。 結果俾我哋個張枱又細,其他人講嘢又大聲,根本提供唔到所謂靜嘅環境。

本來我覺得作為一個有信仰主題嘅地方,應該感覺舒服,而且員工系坦誠咁去處理每一件事。但結果係我自己諗多咗,對於呢個地方真係有啲失望。同埋環境有啲局,雖然話無煙地方,不過感覺上有股味,令到我地其中一位朋友鼻敏感發作😥😥😥

全程我都冇影過相,因為我覺得冇乜嘢值得影,加上佢哋連份Menu都唔肯比人哋影,話未經許可影嘅話要罰$500,其實我哋呢啲客人睇落去真係好唔舒服。加上啲食物賣相又唔靚,好求其。仲要坐得唔舒服,冷氣又開到好細。

唉,唔會再去。自己本身都有睇開食評,都發現到有其他嘅食客同我有相同嘅問題,但自己又唔信,結果試完之後真係中晒伏