2019-08-25 429 瀏覽
餃子屋 #荃灣之前考完DSE嗰陣喺荃灣返工,放lunch嘅時候成日都會去餃子屋度食,過咗咁多年試過好多間唔同嘅餃子店,都仲係覺得呢間最正!而且咁多年都仲係有咁多人排隊食。三式煎餃 (紫菜、芝士、香辣,各三隻)$48傳統四拼 (韭菜、白菜、椰菜、芹菜,各兩隻) $48其實真係每一隻都好好食!無論係咩味都唔會令你失望,而且真係非常之抵食,每一隻都有成拳頭咁大,40幾蚊就有咁多隻,男人都會飽死!不過當然煎餃就一定香口過湯餃好多,而且煎餃都會附上湯餃嗰個魚膠淮山豬骨湯,真係好好飲,而且無加味精,真心正就算平時鍾意食辣都會覺得呢個湯底值得飲過重慶湯底好多,必嗌!另外佢哋都會附送一碟香辣菜脯,同樣非常好味,就咁食啲菜脯都好正!真心覺得呢間餃子好好食,不過就要晒啲時間等下位,而且好多人好迫。味道: 4.9/5性價比: 4.9/5
餃子屋 #荃灣

三式煎餃 (紫菜、芝士、香辣,各三隻)$48